top of page

Rosacea

Rosacea is een aandoening van de huid waarbij de roodheid op de voorgrond staat. De kenmerken zijn roodheid, couperose, en puistjes in het gezicht. De puistjes zit vaak heel typisch op de wangen of neus waar de vaatjes verwijdt zijn. Waardoor rosacea ontstaat is niet helemaal bekend. Er zijn een aantal factoren die er van verdacht worden een oorzaak te hebben. Het is ondertussen bekent door wetenschappelijk onderzoek dat zonlicht rosacea verergert.

Mensen met rosacea zullen het herkennen dat naar het eten van pittig of gekruid eten en gebruik van alcohol de huid rood op kleurt.

Rosacea bestaat uit verschillende stadia. Het begin mild,  maar kan verergeren. Verergering kun je voorkomen door tijdig een behandeling te beginnen. 

Wat kunnen wij bij Aria huid- en oedeemtherapie voor u doen


Acnebehandeling

Rosacea valt onder acnetherapie. Tijdens een acnebehandeling reinigen we de huid van alle puistjes en onzuiverheden. Hiernaast geven we adviezen voor producten voor de huid met rosacea.

​

Vaatlaser: couperose en bloedvaatjes

Door middel van lasertherapie kan de roodheid en couperose wat ontstaat bij rosacea worden aangepakt. De golflengte van de laser wordt dan ingesteld dat de laserbundel door de vaatjes wordt geabsorbeerd. De vaatjes worden gecoaguleerd, coaguleren is het verhitten van weefsel, zodat het lichaam het herkend als beschadig en het gaat opruimen, zonder dat het verbrand.

​

Consult voor thuisadvies

Wij kunnen u advies geven over de medicatie bij rosacea en huidverzorging van deze huid. 


Behandelduur en frequentie

Eén behandeling voor rosacea duurt tussen 30 – 60 minuten. De aantal behandelingen en de frequentie van de behandelingen kunnen variëren. Dit is afhankelijk van de ernst van de rosacea (in welke stadia de rosacea verkeert) en de gekozen behandeling. Uw huidtherapeute zal tijdens de intake de behandelmogelijkheden en de bijbehorende frequentie met u bespreken.


Adviezen

  • Het is wetenschappelijk bewezen dat zonlicht rosacea verergert, voorkom zoveel mogelijk uv-straling op uw gezicht en gebruik een product met een hoge SPF.

  • Ten minste 4-6 weken voor de behandelingen mag de huid niet worden blootgesteld aan zonlicht of zonnebank. Wordt dit niet nageleefd, is het mogelijk dat er een tijdelijke depigmentatie van de huid ontstaat of hyper- of hypopigmentatie ontstaat.

  • Ten minste 4 weken na het behandeltraject wordt er sterk aangeraden om een factor 50 (minimaal factor 30) te gebruiken op het behandelde gebied.

  • Eventuele korstjes die ontstaan zijn door de behandeling moeten met rust worden gelaten en niet aan worden gekrabd.

  • De huid moet altijd worden beschermd met een goede zonnebrandcrème, minimaal factor 30. Hiermee voorkom je een verdikte hoornlaag, dus minder kans op acne.  


Intake

Tijdens de intake wordt door de huidtherapeut bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor de therapie bij rosacea. De bovenstaande behandelingen kunnen worden uitgevoerd. Om dit te bepalen worden de huid onderzocht, hieruit volgt een huidtherapeutische diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt welke rosaceabehandeling (of welke combinatie daarvan) het beste resultaat gaat geven.

Blijkt het deze behandelingen niet voor u geschikt is, dan wordt er gekeken of er een andere behandelmethode een optie kan zijn.

​

Therapietrouwheid is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling. Besluit u tot een behandeling, dan wordt er een behandelingsovereenkomst opgemaakt. U krijgt op maat gemaakte informatie en advies verstrekt, met betrekking tot de voor- en nazorg, die erg essentieel voor uw behandeling zijn.

​

Tarieven


Vergoeding

Bij een aanvullende verzekering wordt eventueel een gedeelte van de behandelingen voor rosacea vergoed door uw zorgverzekeraar. Rosacea valt vaak onder acnetherapie in uw zorgpakket of misschien kunt u aanspraak maken op de vergoeding voor camouflage. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden. Aria huid- en oedeemtherapie voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.

Meer informatie
bottom of page